Dobrý den, chtěl bych poprosit zdejší osazenstvo o radu při zateplení venkovní stěny zevnitř na starém dřevěném domu. V místnosti se nachází pouze jedno topení a aktuálně je problém prostor vůbec vytopit. Izolovat se bude i strop později. Chtěl bych tedy dobře zaizolovat a začal jsem venkovní stěnou. Jedná se o půdní prostor kde se nacházela kdysi ložnice. Z venkovní strany je Eternit - desky 3cm - 16cm pro izolaci a pak bude SDK. Čím nejlépe vyplnit 16cm prostor určený pro izolaci. Nabízí se použít minerální vatu, ale jsou i nějaké účinější řešení? Přemýšlěl jsem nad kombinaci vaty a PIR desek. Celé by to třeba vypadalo takto: Eternit - desky 3cm - izolace vata 16 cm - zaklop PIR deskou s ALU folii - rošt - sádrokarton. Děkuji za názory
Kombinaci vaty a pir jsem dělal tuhle zimu. Funguje hezky ale práce hrozná, sral jsem stim snad 3 měsíce.. Na…
Spíše dejte vatu 8cm 2x přes sebe . Překladejte mezery a celkově řežte vatu o 1cm větši mezi trámy , aby tam držela .…
Ano, to zni dobre. Isover v tomto modelu ma skvely soucinitel tepelne vodivosti. Na 15 cm dosahnete slusneho tepelneho…
Ano, to zni dobre. Isover v tomto modelu ma skvely soucinitel tepelne vodivosti. Na 15 cm dosahnete slusneho tepelneho…
před 2 roky
Spíše dejte vatu 8cm 2x přes sebe . Překladejte mezery a celkově řežte vatu o 1cm větši mezi trámy , aby tam držela .…
před 2 roky
Určitě je i vata ve hře. O víkendu má přijít kolega, který zatepluje dřevostavby a dělá i dozory, tak se vyjádří. Když…
před 2 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení