Regulace vytapeni bytu s primotopy

Rubriky:

Reklama
TU tzb user @tzb.user před více než rokem24.11.2022 08:22:05
Regulace vytapeni bytu s primotopy

Dobry den,

byvam s rodinou v byte(4+kk 135 m2) s topenim primotopy (Ecoflex CCF MLF25 + v mensich miestnostiach seria Tactic).
Jedna sa o podkrovny byt v starom dome. Zvonku nezatepleny. Zvnutra medzi stenou a sadrokartonom je nejaka mineralna vata. Okna su plastove. Ano straty su obrovske, byt je prenajaty a nemam moznost s tym nic urobit, rovnako ani vymenit zdroj tepla...
Pocas dna vyuzivame vsetky miestnosti takze topime na cca 20-20.5 °C. Pocas noci ale najvacsiu miestnost (cca 40m2 v strede vyska 5m - sikma strecha) nepouzivame.
Ked vypnem primotopy v tejto miestnosti tak je tam rano cca 15-16°C, pocas mrazov kludne aj 12-13°C. Rano ich ale musim manualne zapnut. Neviem ako je to energeticky ale z hladiska tepelnej pohody najblizsie 2h je tam zima, problem s vlhkostou, plesnami...
Co je lepsie z hladiska spotreby, vlhkosti ... pre danu miestnost? Nechat ju takto vychladit a rano primotopmi ohriat na tych 20°C alebo tam drzat aj v noci nejaku "normalnu" teplotu a rano ju opat zvysit? Aka by mohla byt optimalna teplota? 17/18/19°C? Alebo topit stale rovnako?
Je mi jasne ze spravne riesenie tohto problemu je uplne ine ale prosim o radu/nazor ako urobit maximum za danych podmienok.
Dakujem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.