Topení netopí

Rubriky:

Reklama
LK Libor Kříž @libor.kriz před více než rokem24.11.2022 10:19:39
Topení netopí

Dobrý den všem,
netrvalo to dlouho a je tu další problém. Co se děje:
Přišel jsem předevčírem domů a v pokoji chladno a 20 stupňů. Topení studené. Šel jsem do kotelny, čerpadla do pater byla na plný výkon, kotel na dřevo nahřátý na 70, ale regulátory od ESBE zavřené. Chvíli jsem laboroval, nic jsem nenašel, tak jsem shodil a nahodil jistič a vše se zase rozeběhlo. Ještě ten večer ale zase nefungovalo topení v nejvyšším patře. Zase čerpadla jela, ale regulátor zavřený. Kouknul jsem do jednotky ovládání ( QAA75) a jediné co jsem našel divné. Byl aktivní provoz elektrokotle a kotel na dřevo měl u sebe VYP. Tak jsem nastavil u elektrokotle AUTOMATICKÝ a po nějaké době jsem šel zase k jističi. Topení začalo zase topit. Doufal jsem tedy, že to bude v pořádku. Včera večer jsem přišel domů a zjistil jsem, že byla vlažná voda. Takže se v tu noc nenahřál bojler. Zapnul jsem ohřev manuálně na jednotce v obýváku a voda se ohřála. Dnes v noci vše fungovalo. Ale dnes ráno už se zase neotevřel regulátor a netopí se. Čerpadla se točí, ale jinak nic. Nejsem doma, takže jsem řekl ženě, ať shodí a nahodí jistič a už to zase funguje, zatím. Nevíte co to může být? Jinak řídící jednotka je Siemens RVS 43.345.
Děkuji za případné reakce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.