Elektrokotel Protherm RAY 9 KE netopí

Rubriky:

Reklama
FN Franta Novák @franta.novak060 před více než rokem24.11.2022 16:08:31
Elektrokotel Protherm RAY 9 KE netopí

Připojil jsem kotel Protherm RAY 9KE do bytu 50m2, 3 radiátory a 1 žebřík, jednotrubkový topný systém na podlaze po obvodu bytu, průměr trubek 15 mm. Jistič 3x25 A. Kotel topí jen na první stupeň 20-30 °C ze šesti stupňů, nezobrazuje žádnou chybu. Teplota otopné vody nastavena na 55 °C. Kotel řízen termostatem Salus RT510. Čerpadlo má kolísavý zvuk a svítí na něm zelená dioda. Sytém jsem několikrát propláchl, radiátory vždy odvzdušnil, ventily vždy otevřené na maximum.. Zkoušel jsem provoz bez termostatu i prohodit vstup a výstup. Magnetický filtr vyčištěn ale nic nepomohlo. Dle technika na telefonu (Protherm ) to může způsobovat malý průtok a v důsledku toho kotel nesepne topná tělesa.. Starý kotel s čerpadlem Grundfos topil bez problémů. Trápím se s tím už týden. Foto přikládám. Poradíte mi jak problém vyřešit? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

63 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.