Kotel topi neustale, nikdy nevypne

Rubriky:

Reklama
JB Josef Brousek @josef.brousek před více než rokem28.11.2022 16:56:12
Kotel topi neustale, nikdy nevypne

Dobry den,

prosim o radu, protoze uz jsme trochu zoufali. Mame cca rok novy kotel a uz jsme 3x resili reklamace: nejdrive vymena vymeniku tepla, pak spatne venkonvni cidlo, pote vymena modulu VRC 700.
I z techto duvodu jsem si sehnal ebus prevodnik, kterym ctu hodnoty z kotle a ukladam do databaze, prevodnikem nic nenastavuji.

Z dat je videt, ze kotel nikdy nevypina. Modul nastavi kotli, aby topil na 26 stupnu, a kotel zacne vesele topit, problem je, ze topi takto cely den porad stejne (pres den je +- stejna venkovni teplota), kdy uz teplota na vystupu z obehu je treba tri hodiny 30 stupnu. Je toto normalni chovani? Teploty jsem si overoval i na panelu kotle, ktere se shoduji s teplotami reportovane pres ebus.
Ekvitermni krivka je nastavena na 0.15 (nastaveno firmou), a pozadovana teplota na 21 stupnu pres den a 20 pres noc. V praxi to pak vypada, ze kotel jede neustale cely den i noc a v dome mame pretopeno.

kotel: Vaillant VU 146/5-5 (H-INT II)
pridavny modul: VRC 700 + venkovni cidlo pro ekvitermni regulaci
podlahove topeni

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

62 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.