Vlhnutí stěny pod sdk stropemZdravím....máme nový dům...30 obvodová stěna a natom 16 cm polystyrenu. Stropy tvoří sdk, ale oproti původnímu plánu se dalo více polystyrenu do podlahy a SDK je ukotvený v první třetině věnce. V zimě se dělo to, že cca 5 cm pod sdk nám stěna vlhla respektive byla studená a dělala se tam pomalu plíseň. Z vrchní strany nebyl věnec zateplený, přisuzoval jsem to tomu. Byť jsem SDK montážníkům jasně řekl, že mají horní vatu dát až za věnec, nezadařilo se to a věnec byl podstatě poodkrytý. Nyní jsem vatu doplnil až na zateplení polystyrenem z venkovní strany. Na věnci nyní leží 20 cm vaty. Problém ale přetrvává, subjektivně když dám ruku pod SDK, tak na těch stěnách mi to přijde studenější. Co s tím? Ptal jsem se, kde se dalo...dle některých je 20 cm vaty stále málo. Nicméně já si myslím, že je problém ještě umocneněý nízkou teplotou, protože problém je hlavně v dětských pokojích, které jsou na severo západní stranu a kde se nyní topí jen na 20,5 stupně. Mám v plánu experimentálně v jednom pokoji tu vrstvu nad věncem ještě o 10 cm navýšit. Někde jsem četl, že vodorovná izolace máme být mnohem silnější, než svislá. Už opravdu nevím, co s tím.