Vlhnutí stěny pod sdk stropem

Rubriky:

Reklama
AR Arny @arny před více než rokem28.11.2022 18:27:13
Vlhnutí stěny pod sdk stropem

Zdravím....máme nový dům...30 obvodová stěna a natom 16 cm polystyrenu. Stropy tvoří sdk, ale oproti původnímu plánu se dalo více polystyrenu do podlahy a SDK je ukotvený v první třetině věnce. V zimě se dělo to, že cca 5 cm pod sdk nám stěna vlhla respektive byla studená a dělala se tam pomalu plíseň. Z vrchní strany nebyl věnec zateplený, přisuzoval jsem to tomu. Byť jsem SDK montážníkům jasně řekl, že mají horní vatu dát až za věnec, nezadařilo se to a věnec byl podstatě poodkrytý. Nyní jsem vatu doplnil až na zateplení polystyrenem z venkovní strany. Na věnci nyní leží 20 cm vaty. Problém ale přetrvává, subjektivně když dám ruku pod SDK, tak na těch stěnách mi to přijde studenější. Co s tím? Ptal jsem se, kde se dalo...dle některých je 20 cm vaty stále málo. Nicméně já si myslím, že je problém ještě umocneněý nízkou teplotou, protože problém je hlavně v dětských pokojích, které jsou na severo západní stranu a kde se nyní topí jen na 20,5 stupně. Mám v plánu experimentálně v jednom pokoji tu vrstvu nad věncem ještě o 10 cm navýšit. Někde jsem četl, že vodorovná izolace máme být mnohem silnější, než svislá. Už opravdu nevím, co s tím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.