Daikin - spolehlivost a dostupnost servisu

Rubriky:

Reklama
DM David Metaforos @david.metaforos před více než rokem28.11.2022 19:00:10
Daikin - spolehlivost a dostupnost servisu

Mám 10 let TČ čerpadlo Daikin. Od 10/11/22 doma já a moje rodina v Praze mrzneme již 18 dní kvůli zcela banální závadě. Konec mrznutí je stále v nedohlednu. Doma trénujeme na válku. Tak dobře zvažte, zda si TČ této značky koupíte. Níže popisuji můj příběh. Kdo má zájem, může dostat další podrobnosti emailem.
10/11/22 v podvečer zjištěna závada, systém netopí, venku jsou teploty lehce nad nulou.
11/11/22 ráno komunikace se zastoupením Daikin. Nejbližší možný termín - úterý 15/11/22 ráno. Žádná hitparáda při havárii TČ, ale to vydržíme. Barák je dobře zaizolovaný. Stačí mikina navíc. Šetříme planetu - máme dobrý pocit.
15/11/22 ráno návštěva technika, zjištěn vyhořelý maličký čip na základní desce. Dle sdělení technika je deska univerzální a bude nutné ve výrobním závodě ověřit, zda pasuje do mého "starého" čerpadla. Náhradní díly jsou skladovány v centrálním skladu v Belgii. Prý do druhé dne jsou tu. Těšil jsem se na teplo a pochvalu od rodiny za vyřešení závady. Požádal jsem Service Coordinator, aby na pátek 18/11/22 (i přes havárii jsem respektoval státní svátek 17/11/22) rezervoval 30 minut času technika na výměnu desky, neboť jsem předpokládal, že v době rozmachu informačních technologií bude dotaz na kompatibilitu náhradního dílu vyřešen v řádu minut a objednaný díl dorazí do druhého dne od objednání. Můj email zůstal zcela bez reakce.
16/11/22 odpoledne a 18/11/22 dopoledne jsem se pokoušel panu Service Coordinator 2x dovolat, neboť jsem neměl žádné informace, zda díl bude pasovat a zda je již na cestě. Byl jsem pokaždé vytípnut. Po stížnosti u obchodního managementu, že nemám žádné informace, mi Service Coordinator v pátek 18/11/22 napsal email, že se omlouvá, ale že je hodně vytížen (patrně proto mi nevzal telefon ani nevolal zpět - havárie nehavárie). Doplnil informaci, výrobní závod dosud nepotvrdil kompatibilitu náhradního dílu. Bylo mi jasné, že pochvalu doma nedostanu, neboť rodina bude mrznout v pořadí druhý víkend. Dobrý pocit se začal vytrácet, neboť za okny začaly poletovat vločky. Na mikinu jsme přidali bundu. Nu což, v pondělí se to přece vyřeší natotata.
18/11/22 - 22/11/22 mrazivé ticho z Daikinu
23/11/22 dorazil sice strohý, ale hřejivý email: máme náhradní díl. Nejbližší možný termín výměny je v pátek 25/11/22 ráno. Termín jsem potvrdil. Ostatně co jiného mi zbývá. Žádná hitparáda při havárii TČ, ale to vydržíme. Dobrá izolace baráku poslední jouly tepla už neudržela. K termoprádlu, několikerým ponožkám, mikinám, svetrům, lyžařským bundám a čepicím jsme přidali horké koupele u hodných sousedů. Už je to v pohodě. Máme naději. Víkend budeme v teple a budeme mít i teplou vodu na koupání. Hurá.
24/11/22 dorazil email od Service Coordinator: bohužel páteční termín padá, neboť se zjistilo, že výrobní závod zaslal špatný díl. Service Coordinator se omlouvá a pokusí se zajistit díl do zítra ... ale neví, jak to dopadne. Já to však již vím. Naděje se rozplynuly, v pořadí třetí víkend budeme mrznout. Sice pochvalu od rodiny už asi nedostanu. Nu což, v pondělí se to přece vyřeší natotata.
28/11/22 je pondělí večer, rodina dál mrzne. Nikdo nevolal ani nepsal. Marně jsem přes plot vyhlížel servismana ... prokřehlými prsty pro Vás píšu tuto recenzi, abyste nedopadli jako já.
Stručné shrnutí? Nezájem, neprofesionalita, nespolehlivost. Tepelná čerpadla vhodná leda pro polárníky.
S pozdravem "mrznu pro Vás"
David Metaforos davidmetaforos at gmail.com

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.