Výběr termostatu

Rubriky:

Reklama
PH Petra 123 @petra123 před více než rokem29.11.2022 19:12:35
Výběr termostatu

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Máme rok starý kotel witodens 100 W, který nám montovala firma i s pevným termostatem salus RT 510. Termostat máme v přízemí u kotle, potřebujeme změnit referenční místnost a dát ho do podkroví. Proto ho chci nahradit za bezdrátový a ještě k tomu chci aby měl možnost ovládat vzdáleně přes internet. Našla jsem salus IT 500, který vypadá dobře, má velký dosah, komunikace rádiová, nastavení přes wifi. Když jsem si ale něco načítala o termostatech, tak jsem narazila, že u "chytrého kotle" je škoda mít pouze termostat on of, že je lepší modulační open therm, který šetří jak kotel tak šetří spotřebu plynu, což je zvlášť v nynější době docela zásadní. Tedy zvažuji, jeslti by nebylo lepší tedy ho vyměnit za ten open therm. Načela jsem si návod kotele:
https://reacon.cz/wp-content/uploads/201…
Ze kterého nějak nejsem moudrá, sice podle mě open therm podporuje, je to tam napsané, ale např.:
- na str. 10 je uvedeno - Možnosti nastavení u provozu řízeném teplotou místnosti s regulátorem OpenTherm přes zařízení jsou
omezené
- str. 20 - Provoz řízený teplotou místnosti s regulátorem OpenTherm V tomto způsobu provozu nelze provádět žádná nastavení teploty pomocí regulace.
Nejsem z toho moudrá, zda tedy podporuje plně termostat s open therm či nikoli :(

Kotel nám montovala specializovaná firma, takže asi měla důvod proč tam dala klasický termostat? Teplotu otopné vody, kterou máme od technika na kotli nastavenou, je nastavena na 45 stupnů, tedy předpokládám, že je to maximum, kdy dokáže kotel kondenzovat a být tedy úsporný.

Pokud by open therm podporoval, tak se mí líbí BT52 WiFi, i když nevím, jeslti bude kompatibilní s mým kotlem, můj kotel tam uveden není, navíc mě trošku odrazuje dosah 25 metrů, trochu se bojím, zda to bude chytat z podkroví či nikoli :(

Další věc, které nerozumím podle návodu toho BT52 WiFi je přednstavený rozsah teploty v topném systému 30 - 70 stupnů, ano můžu to změnit. Ale chápu to správně, že když nastavím více než 45 stupnů např. 30 - 60, tak můj kotel bude topit méně úsporněji než ted když mi topí stále na těch 45 stupnů, kde plně kondenzuje a tedy je to maximální hodnota kdy je úsporný.

Budu ráda za rady, jaký termostat nejvhodněji vybrat ;) Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.