fleky na Marmolitu

Rubriky:

Reklama
PN Pavel Novák @pavel.novak949 před více než rokem30.11.2022 21:30:34
fleky na Marmolitu

Podle doporučení výrobce WEBER jsem použil Marmolit 1 na schodiště, abych skryl zbytky oškrábané staré plastické barvy. Použil jsem doporučenou penetraci a na schodiště jsem celkem spotřeboval 220kg šedého Marmolitu. Nanášení je velmi pracné, musí se hlídat tloušťka nanášeného materiálu (silná = velká spotřeba, slabá = prosvítá, viz články na netu). Udělat rovnou hranu u rohu se mi nepodařilo, musel jsem je zakrýt lištami. Po 3 dnech mi vystouply fleky do bíla a do červena, zvažoval jsem úplné oškrabání, ale nakonec jsem po delší době nanesl druhou vrstvu, červené fleky se objevily v menší míře znovu. Zkusil jsem předem na části se starou omítkou natáhnout perlinku s lepidlem, výsledek byl lepší, ale flekaté to bylo znovu, jelikož Marmolit má jinou barvu na lepidlu a jinou barvu na vápenocementové omítce, kterou jsem spravil opadaná místa či kolem zazděných zárubní. Penetrace podklad nesjednotí, pro starší schodiště je nepoužitelná. Reklamoval jsem to přes dodavatele u WEBERu, totálně mě odbyli, nebudou prý kvůli mě měnit technologické postupy. Pokud se mi prý něco nelíbí, tak si jejich výrobek nemusím kupovat. Takže za těžké peníze a hodně dřiny mám flekaté schodiště a jsem naštvaný. Doporučuji stavebníkům Marmolit nepoužívat, lepší si na schodiště koupit např. hezkou plastickou tapetu a přetřít ji protipožárním lakem. To půjde alespoň po malování lehce setřít, z Marmolitu se mi kapky po malování nepodařilo smýt ani kartáčkem na ruce.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.