Po zateplení podkroví problém s vlhkostí

Rubriky:

Reklama
MS Marek Speta @marek.speta před více než rokem01.12.2022 16:19:40
Po zateplení podkroví problém s vlhkostí

Zdravím ve spolek,
1. větráme a větráme hodně. Tudy cesta nevede.

Přes rok jsme si nechali vyměnit v podkroví na jedné straně velux okna za nová "plastová" a Na druhé straně kde je vikýř, okna za trojsko včetně zateplnění otvoru (měnší okna), vikýř na kterém byl do té doby dřevěný rošt, který se musel ob dva roky (západní strana) natírat se shodil a dal polyš s omítkou.

No a teď začala zima a poblémy, v pokojích se nedá dostat pod 60% vlhkost, koupelna na stejném patře je zavřená a je v ní vlhkost stejná jako v ložnici, což nechápu. V ložnici je ráno 75% vlhkost a na okně 5cm mokro (tedy úplně stejně jako před rekonstrukcí). Subjektivně v tom podkroví bylo vlhčeji vždy (předtím jsme neměřili), ale až teď je to viditelné. A to takto: Na šikminách kolem vikýře se na SDK dělají tmavší místa. Neřekl bych plíseň ale vlhkost určitě. Otázkou je, zda je to vlkhost vnitřní snažícíc se dostat ven, nebo naopak. Půjčil jsem kameru a ty místa přesně kopírují konstrukci SDK.

Jak moc v háji jsem?

Topíme stabilně na 18,5-20 stupnu dle denní doby. Větráme 4x denně komplet dokořán všechno a stejně pod 60% nejdem.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.