Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, před měsícem jsme pořídili automaticky kotel s nasypkou. Je vyvlozkovany komín, regulátor tahu na komínových dvirkach. Ale jelikož je kotel pro nás velká neznámá tak bych potřeboval rady jak na něj. Dávkování paliva je jasný že musím vychytat. Ale nejvíc nás štve jak to kouří. Je to tmavý kouř a já už nevím co s tím dělat. Myslel jsem že když to bude na pelety tak to bude ok. Co by mohlo způsobovat černý a někdy zlutosedy dým? A ještě se mi zdá že to strašně odhoriva v hořáku. Přitom máme ventilátor na 14% A ještě se nám zdá že to nějak žere. Plná nasypka nám vydrží max 2 dny? Jsem z toho úplně jelen a fakt nevím jak to pořádně poladit aby to šlapalo jak má...
Za případné rady budu vděčný!
Pane i bílé pelety můžou černě kouřit. Ale teď vážně ten kotel jste si pořizoval na dotaci že topíte peletama? Jestli…
Dobré ráno - řekl bych že se nedá udělat moc chyb ;-) Osobně bych pokračoval takto: - re - pelety - jsou skutečně…
Otázka jestli čistíte vše - čistí se hořák - zespodu, kotel - jen svislé tahy, celý kouřovod včetně kolen a komín…
19 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení