Co se mohlo stát s TČ?

Rubriky:

Reklama
JP JP PJ @jp.pj před více než rokem03.12.2022 21:42:53
Co se mohlo stát s TČ?

Dobrý večer,
přijel jsem z práce, doma zima, TČ (monoblok Airwell - starší vrána) stálo, přitom podle termostatu "běželo".
Provedl jsem restart a začaly se objevovat potíže.
Po zapnutí napájení se rozběhlo vodní čerpadlo, nicméně chvilku na to porucha průtoku. 'Nastavil jsem čerpadlo, aby běželo pořád (hřídel se točí) a všimul jsem si, že se hodně pomalu zvedá teplota (po 0.1st za 15s) na snímačích vstup/výstup vody (když jsem k tomu přišel, měla voda 7st). Mám tam dodělané automatické zapínání oběhovky každou půlhodinu na půl minuty, abych v době, kdy čerpadlo stojí, měl aspoň nějak ošetřené zamrznutí (je tam jen voda). Po každém takovém protočení dříve měla voda vždy po pár sekundách přes 20st, nyní ne. Automatika pro čerpadlo funguje, venku bylo -1 (pouze hodně sněžilo proti vrtuli), tak nepředpokládám, že zamrznuly trubky.
Na test jsem vyřadil spínač průtoku a spustil topení. kompresor běžel 3sekundy a hodilo to chybu nízkého tlaku chladiva. Zkusil jsem cvrknout šroubovákem do ventilku chladiva, nějaký tlak tam zůstal, ale nízký.
Naposledy běželo cca. 1hodinu před mým příjezdem a vypnulo se cca. 30minut před příjezdem. V té době normálně topilo.
Měli byste nějaký tip, co se mohlo stát? Tak nějak mám obavu, vzhledem k tomu, že voda něměla průtok, jestli neprasknul deskový výměník uvnitř.
Nicméně jak jsem zkoušel ventilky chladiva, tak jsem to fouknul do sklenky a bylo tam sucho. Tlak vody se nezměnil.
Pokud by byl odobré něco doplnit, učiním obratem.

Děkuji za pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

46 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.