SERMATEC SMT-10K-TL-TH a SOLUNA 10K

Rubriky:

Reklama
MV Michal V @sermatec před více než rokem04.12.2022 12:38:30
SERMATEC SMT-10K-TL-TH a SOLUNA 10K

Dobrý den,
bojuji s nainstalovanou FVE o sestavě viz téma. Jsme před výměnou baterie, měnič již vyměněný, ale systém se dle mého nechová stabilně. V noci s minimálním odběrem nabíjí baterii z distribuce ve skoro pravidelných intervalech, která by měla být nabita podle systému někdy i nad 90 procent. Viz diagram v příloze. Dle mého by se měla baterie začít nabíjet ze sítě, až její kapacita klesne pod nastavenou hodnotu v systému, v tomto případě 30 procent, ne tehdy, když je kapacitně nad touto hodnotou, už vůbec ne nad 50 nebo 90 procent a ještě k tomu pravidelně, jak je vidět z diagramu.
Nemám srovnání s jinými systémy Solax aj., proto prosím o informaci, zda je možné, aby se baterie nabíjela z distribuce mimo nastavené hodnoty, zkrátka chovala jako v diagramech v příloze.
Popravdě se děsím provozu po nainstalování 4K elektroměru od EGD, viz článek https://forum.tzb-info.cz/150605-stridac…
Děkuji za reakce a rady.
Michal

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.