Teplota zpatecky u kotle

Rubriky:

Reklama
MK Michal Kuchta @michal.kuchta před více než rokem04.12.2022 17:31:36
Teplota zpatecky u kotle

Dobry den, jeste se optam, mam takovy problem u kotle Dakon dor N5 a jeho teplotou ve zpatecce. Bude to asi nejaka blbost, kterou ale ja nejsem schopen pochopit. Je to muj prvni automat. Na kotel je napojena podlahovka. U kotle 4cv kdy jde bud tepla voda z kotle do podlahy nebo do vratky, v zavislosti jak si kotel hlida teploty. Jenze tady je muj problem. Kotel sem nejdrive nastavil na 70°C vystup, kdy do podlahy ma jit 30°C a zbytek do vratky. Pokud je nahrata podlaha i vratka, kotel ma jit do utlumu, jenze ja nejsem schpnej dat do podlahovky ani tech 30°C, protoze jak se nahreje zpatecka na 60°C a otevre 4cv aby pustil vodu do PT vrati se studena z PT a ochladi zpatecku, tudiz 4cv se opet zavre a nahriva zpatecku. Nevim, jak z toho ven. Zatim muj pokrok byl, ze jsem nastavil, aby se 4cv zaviral pouze na 25%, coz znamena, ze jde cast do vratky a cast do podlahy. Po celem dnu topeni mam na kotli 80°C, ale na vstupu do PT mam jen 26°C a na vratce 54-55°C, ikdyz kotel teplotu ma. Je natopeny na tech 80°C. Proc to teplo nepreda do vratky, aby se ten 4cv vice otevrel a nahrival vice PT? Uz sem z toho zoufaly a nevim, jak mu mam domluvit. Napadlo me pridat 2cv mezi vystupem kotle a vratku, aby ten hlidal a popr.dodaval teplo vratce a 4cv se jen staral o PT popr.pri natopeni vracel do vratky. Viz.obrazky. Poradi nekdo? Kde delam chybu nebo co je spatne? Kdyz vypnu zpatecku, tak kotel krasne dodava teplo do PT, ale zas nehlida zpatecku, coz je pro kotel problem, kdyz ma na zpatecce 22°C

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.