Otopná soustava pro tepelné čerpadlo

Rubriky:

Reklama
Jaromír Černý @jaromir.cerny422 před více než rokem04.12.2022 22:14:32
Otopná soustava pro tepelné čerpadlo

Dobrý večer.
Rád bych získal informace a Vaše názory na naši otopnou soustavu. Jedná se o cca 100 let starý dům se silnými zdmi, které jsou postaveny ze všeho, co bylo dříve “po ruce”, převážně vepřovice, kámen atp. Na jaře letošního roku nám bylo nainstalováno tepelné čerpadlo vzduch voda od firmy Kuzďas s výkonem 22 kW (původně se dům vytápěl kotlem na tuhá paliva Dakon o výkonu 24kW. Teplota otopné vody se pohybovala cca 60-70C. Radiátory jsou původní žebrované min. 50 let staré. Trubky také kovové s velkým průřezem. Dodavatel nám sdělil, že výměna radiátorů není nutná. Čerpadlo má maximální teplotu vody 50C, aktuálně je nastavena teplota 43C, teplota na pokojovém termostatu je nastavena na 21C a v dnešních dnech se spotřeba za den pohybuje kolem 80kW, což mi přijde relativně dost. Dům není zateplený, máme plastová eurookna s dvojskly a dveře. Myslíte, že výměna radiátorů za deskové nízkoteplotní by pomohla snížit náklady na vytápění? Zvažujeme také zateplení minimálně stropu. Zateplení celého domu je pro nás momentálně příliš finančně náročné.
Děkuji za rady.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

49 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.