Tvorba sazí.

Rubriky:

Reklama
MS Milan S. @milan.s před více než rokem06.12.2022 04:54:56
Tvorba sazí.

Topíme krbovými kamny s výměníkem. Topíme převážně dřevem z borovice min.2 roky proschlé. Tvoří se nám velké množství sazí, což se projevuje v okolí domu, kde je spadlých sazí poměrně dost. Kamna mají primární a sekundární přívod vzduchu. Při roztápění mám otevřené oba přívody, poté primár zavírám a sekundár nechávám otevřený. Tah je dle mě dostatečný. Kdybych nezavřel primár, kouřovod se hodně rozpálí. Kamna i komín občas vyčistím, ale nijak výrazně zanesená nejsou. Vrstvička sazí se ale objeví pár dní po vyčištění. Kde je chyba ? Sazí v okolí je opravdu hodně. Zdá se nám, že než jsme klasický vyzděný komín nechali vyvložkovat nerezem, problémy nebyli. Na komíně máme nerezovou stříšku. Zkusil bych ji oddělat, ale mám strach, že při dlouhotrvajícím dešti zateče do komína a někde prosákne voda od sazí.
Díky za tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.