Kotel Lazar HKS na hnědé uhlí - chyba čidla nebo chybné nastavení

Rubriky:

Reklama
MG Michal Grom @michal.grom před více než rokem08.12.2022 10:20:11
Kotel Lazar HKS na hnědé uhlí - chyba čidla nebo chybné nastavení

Dobrý den, mám posledních 5 dní problém s kotlem, poprvé jsem přišel a pípal v režimu "nedostatek paliva", ve válci byla hromada čistého uhlí a v zásobníku na popel asi celý kýbl čistého uhlí bez ohoření. Zřejmě kotel rychle tlačil uhlí (žhavé uhlí vytlačil) a pak se snažil dodat co nejvíce uhlí aby vyrovnal teplotu, ale tím to uhasil. (Viz fotky), prvně jsem myslel že je to špatná várka v pytlovaném uhlí, ale to jsem vyvrátil. Předtím jsem prohlížel menu kvůli manuálnímu vytápění a je možné, že jsem něco překlepl nebo pozměnil. Proto se prosím zeptám, jestli mám správně nastavený kotel, údaje:
Teplota kotle nastavená na 69°
Výkon ventilátoru 50%
Práce podávače 12s
Prost. podávače 50s
Prost. podávání útlum 25min
Teplota zásobníku TUV nastavená 50°
Teplota zapnutí kotlového čerpadla 60°
Ekvit. Křivka 1.1

Je to chybným nastavením, nebo chybou například nějakého teplotního čidla? Po zápalu včera dlouho trvalo, než čidlo teploty kotle začalo ukazovat vyšší hodnoty, zápal opravdu silný - přidal jsem i dřevo, žár extrémní a drželo se to kolem 60°, je možné že kotel byl studený a nevím kde přesně to čidlo je - možná se potřeboval prohřát celý kotel. Budu moc vděčný za rady, děkuji.

Fotka:
Ráno po příchodu kotel pípá s nedostatkem paliva, válec přesypaný nespáleným uhlím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.