Kondenzace vody na vnitřní straně difuzni folie

Rubriky:

Reklama
RZ Roman Zatloukal @roman.zatloukal před více než rokem08.12.2022 20:19:28
Kondenzace vody na vnitřní straně difuzni folie

Dobry den,
Nenajde se tu nekdo, kdo resil kondenzaci vody na vnitrni strane dofuzni foie?
Jedna se o novostavbu 3 roky starou v orlickych horach. Strecha sedlova, obytne podkrovi, puda neizolovana. Uz od nastehovani resim tento problem v zimnim obdobi.
Prvni 2 roky jsem to daval za vinu vysychani stavby.
Po 2 zimne kdyz byla folie opet mokra, tak jsem se rozhodl predelat komplet podhledy. Puvodni skladba - sdk,parotesna folie (neutesnena ke zdivu a provrtana srouby sdk desek),sdk konstrukce, 5cm isover unirol profi, mezi krovy 18cm unirol profi, na krovech difuzni folie bramac resistant 110 (kontaktni), late (vetrana mezera 4cm),betonova taska bramac tegalit start. Vetrani by melo byt pres vetraci tasky a hreben. Pod hrebenem je na lati pretazena folie.
Nova skladba - sdk, sdk konstrukce, mezi konstrukci 5cm isover orsik, parotesna folie knauf lds100, dreveny rost 18cm z kvh profilu vyplneny vatou isover unirol profi, krov, ktery je vyplnen 18cm vaty.
Izolovane je tedy jen podkrovi do urovne klestin.
Duvodem predelani podhledu bylo, ze jsem se domnival, ze je spatne udelana izolace a tim dochazelo k tepelnym mostum. Po rozebrani se mi to na nekterych mistech potvrdilo.
Nyni je izolace vsude doplnena a parotesna folie radne prelepena ke konstrukcim i mezi sebou. Vsechny vruty podlepeny.
Problem stale pretrvava. Jeste doplnim, ze pred rokem jsem do stitu vyvrtal 2 a 2 diry o prumeru 100 naproti sobe v domneni lepsiho vetrani pudniho prostoru.
Neresil jste prosim taky nekdo tento problem? Uz si moc nevim rady. Druhy den jsem na pudu nasadil vlhkomer, ktery mi ukazuje az 82% vlhkosti.
Pripadne doplneni rad zodpovim.
Predem dekuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.