Nemožnost vytopit dům na víc stupňů

Reklama
Kristýna Šťovíčková @kristyna.stovickova před více než rokem09.12.2022 12:27:11
Nemožnost vytopit dům na víc stupňů

Dobrý den,

přicházím s dotazem, na který zde snad najdu alespoň nějakou odpověď. V létě tohoto roku jsme koupili dům, který byl postavený na přelomu 70. a 80. let. Dům je cihlový (tloušťka zdi i s omítkou vypadá na cca 40 cm), samozřejmě není zateplený, měl klasická stará špaletová okna (která jsme již vyměnili za nová dřevěná s trojsklem). Teď k samotnému problému. Dům je vytápěn starším plynovým kotlem Protherm Tiger, se kterým zatím není problém, voda je běžně na cca 70 stupních. Občas používáme i starý kotel na tuhá paliva H418, se kterým se ale dostaneme teplotně většinou spíš průměrně na 60 - 65 stupňů. Problém je, že i přestože při obou variantách radiátory v místnostech fungují a neudrží se na něm ruka, jak je horký, tak v místnosti leze teplota nahoru extrémně pomalu a nedostane se ani přes 20 stupňů. Teď když je venku stále kolem nuly nebo v noci pod nulou, tak se při topení nedostaneme snad ani na těch dvacet. Mám podezření, že je to tím, že jsou radiátory na jednotlivé místnosti možná příliš malé. Např. v obývacím pokoji máme 21 m2 a 2 radiátory typu 22 s rozměry 50 x 70 cm. Může za náš problém tedy nedostatečná velikost a příp. i množství radiátorů na místnost, nezateplení domu nebo je to kombinace všeho zmíněného?

Předem moc děkuji za odpovědi!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.