Cca tak 3 týdny mi doma běží TČ+FV vše řádně na instalováno renomovanu firmou. Zmrzl mi však úsměv na rtech, když jsem zjistil DENNÍ SPOTŘEBU elektrické energie 82 kWh !!! Je to vůbec možné?? Co s tím? Dodavatel se tváří že jako nic mimořádného .... Venkovní jednotka voda/vzduch Fujitsu 17 kW, vnitřní jednotka Tengeo, topím do deskových radiátorů, termostat na 21 st.C. Prosím o názor, je to moc nebo standart?
A montuju tč jen do radiátorů,kde mám instalace s COP kolem 4. Jinak pokud někdo má představu,že z ničeho ukroutí…
82kwh příkon je cca 240kwh výkon,poděleno 24hod. je TZ 10kw při nule. Zvoleno tč 17kw. Je to možné,jinal by…
Za prosinec (je na potvoru studený) lidi na nových cenách zaplatí klidně i jako za celou minulou zimu na fixu. TČ…
55 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení