TČ Zubadan 8KW. Hodnoty - Teplota na výtlaku kompresoraDobrí deň. Zaobstaral som TČ Zubadan 8KW (PUD-SHWM80YAA) Split + Vnutorna jednotka ECODAN 200L TUV.
Dom má TZ cca 5-6 KW - 15°C . Časom pribudnú ešte 2 vykurované miestnosti a na jar ešte plánujem predimenzovať radiátory skoro o 100% (výkonovo).
TČ ide dobre - COP mám momentálne priemer cca 2,6 pri priem. teplote 0°C ( vzhladom na počet a výkon radiatorov = 4ks P cca 3300w 50/45/20°C)
Pri 0°C hreje priemerne na cca 43 a spiatocka 38-39 °C ( adaptívna ekvitermika si to mení podľa potreby)
Nieje problém rozpísať podrobnejšie.
Trochu ma ale znepokojuje teplota na výstupe kompresora kedy ma plyn bežne 90°C - R32 . Je to v poriadku ? Priemer cyklovania(defrost) je cca 1 odmrazovanie za 1,25 hod. - niekedy 2x za hodinu a potom aj 2 hod bez.
Budem tu mat ešte nejaké otázky ale toto je zatiaľ to čo ma trápi najviac a keďže očakávam pri mrazoch okolo -7 pôjde do radiátorov 55°C tak očakávam že výstup už môže presiahnut aj 100°C čo vraj nieje dobre. Mám prístup k servisnému menu a viem odsledovať všetky hodnoty ktoré si TČ meria. Vzidalenost medzi vonk. a vnut jednotkou je cca 8m z minimom ohybov. Objem vody v systéme je ak dobre pamätám cca 80 L .