Změna skladby podlah v podkroví

Reklama
JT Jan Trýska @jan.tryska před 2 roky13.12.2022 12:32:02
Změna skladby podlah v podkroví

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na názor k plánované změně skladby podlahy v podkroví:

Důvod změny:
Změna skladby stropu je z důvodu hlučnosti, jak z pohledu špatné skladby a dále samotného provedení. Vzduchová neprůzvučnost, což beru jako mluvené slovo, bych nehodnotil špatně, ale kročejová hlučnost a to povrzávání, mě irituje. Nevím, zda povrzává osb (jen prošroubováno), nebo ten polystyren, ale polystyren pod osb vytváří bubnový efekt. Když někdo v podkroví chodí, slyším povrzávání daleko více, něž-li když sám v podkroví chodím.

Aktuální skladba stropu mezí přízemím a podkrovím rodinného domu:

Koberec; OSB 12 mm; miralon 2 mm; OSB 12 mm; miralon 2 mm; OSB 12 mm; miralon 2 mm; podlahový polystyren 40mm; ISOVER T-P 40 mm; záklop s fošen 50 mm; trámový strop 160*220. Strop je s přízemí pohledový.

Nová skladba podlah:
Koberec, Fermacell E25 2E22 1500×500×25 mm, OSB 12mm, ISOVER T-P 40 mm; OSB 12mm; Křemičitý suchá písek 1-4mm (pokud seženu, je to levná alternativa za Zásyp voštinový Fermacell 22,5 kg, jinak bude použit fermacell) 40 mm.

Chtěl bych se Vás zeptat na skladbu jako takovou, co si o tom myslíte. Zástupce firmy fermacell mi sdělil, že vrstva osb a Fermacell E25 2E22 1500×500×25 mm k sobě nešroubovat, nesponkovat. Dokumentace však říká něco jiného a nechci opakovat chybu s OSB. Ve fermacell jsem se zhlídnul kvůli objemové hmotnosti.

OSB i ve třech vrstvách pruží. Samozřejmě je zde možnost využít tří vrstev osb a prostě to udělat znovu s prošroubováním a celoplošným lepením, ale mám obavy, aby se problém neopakoval.

Dík chlapi!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.