Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na názor k plánované změně skladby podlahy v podkroví:
Důvod změny:
Změna skladby stropu je z důvodu hlučnosti, jak z pohledu špatné skladby a dále samotného provedení. Vzduchová neprůzvučnost, což beru jako mluvené slovo, bych nehodnotil špatně, ale kročejová hlučnost a to povrzávání, mě irituje. Nevím, zda povrzává osb (jen prošroubováno), nebo ten polystyren, ale polystyren pod osb vytváří bubnový efekt. Když někdo v podkroví chodí, slyším povrzávání daleko více, něž-li když sám v podkroví chodím.
Aktuální skladba stropu mezí přízemím a podkrovím rodinného domu:
Koberec; OSB 12 mm; miralon 2 mm; OSB 12 mm; miralon 2 mm; OSB 12 mm; miralon 2 mm; podlahový polystyren 40mm; ISOVER T-P 40 mm; záklop s fošen 50 mm; trámový strop 160*220. Strop je s přízemí pohledový.
Nová skladba podlah:
Koberec, Fermacell E25 2E22 1500×500×25 mm, OSB 12mm, ISOVER T-P 40 mm; OSB 12mm; Křemičitý suchá písek 1-4mm (pokud seženu, je to levná alternativa za Zásyp voštinový Fermacell 22,5 kg, jinak bude použit fermacell) 40 mm.
Chtěl bych se Vás zeptat na skladbu jako takovou, co si o tom myslíte. Zástupce firmy fermacell mi sdělil, že vrstva osb a Fermacell E25 2E22 1500×500×25 mm k sobě nešroubovat, nesponkovat. Dokumentace však říká něco jiného a nechci opakovat chybu s OSB. Ve fermacell jsem se zhlídnul kvůli objemové hmotnosti.
OSB i ve třech vrstvách pruží. Samozřejmě je zde možnost využít tří vrstev osb a prostě to udělat znovu s prošroubováním a celoplošným lepením, ale mám obavy, aby se problém neopakoval.
Dík chlapi!
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení