Kondenzační kotel topí pouze na 40 stupňů ani míň ani víc

Rubriky:

Reklama
M4 M4Rc1nHO @m4rc1nho před více než rokem14.12.2022 13:10:03
Kondenzační kotel topí pouze na 40 stupňů ani míň ani víc

Dobrý den,

prosím Vás vlastním kondenzační kotel Junkers cerapur acu zwsb 28/22-3 E 23. Z nějakého důvodu mi kotel začal nahřívat vodu do podlahového vytápění na 40 stupňů. Ať točím s kolečkem pro volbu teploty kamkoli, tak vždy nahřívá na 40. Když dám méně, tak rychle nahřeje a ihned vypne. Když dám více, tak se vždy zastaví na 40 a tam pomocí modulace drží. Mám k němu připojen termostat Bosch EasyControl, který může fungovat jako ekviterm. Vidím v něm jakou teplotu vody požaduje, ale přesto u konkrétní teploty nedojde k regulaci výkonu a kotel se vypne nebo nedosáhne vyšší teploty.

Nevíte prosím, kde by mohl být problém? Ještě týden zpět mi to fungovalo a kotel byl schopen regulovat třeba na 32 stupňů. Je možné, že je někde v kotli "natvrdo" nastavena teplota 40 stupňů?

Moc děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.