Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
poprosil bych znalé o radu, zda mohu přidat zateplení vatou pod OSB, která je parotěsem resp. spíše parobrzdou.
Jde o přízemní RD ve výstavbě, střecha vazníková sklony 15-17 stupňů, plášť nezateplený, zateplení stropu 50-60 cm fouk.vaty mezi vazníky.
Vzhledem k nepravidelnému tvaru střechy (a změnám za výstavby) došlo k situaci, kdy nad jednou místností je nad obvodovou zdi jen cca 20 cm pro foukanou vatu (vata s lambdou 0.036-0.039).
Přikládám obrázek.
Zespodu vazníků je coby parobrzda OSB, pod tím bude mezera cca 25 cm a podhled SDK.
Můžu ve zmíněném daném místě, kde nad OSB bude menší vrstva fouk.izolace, přidat pod OSB např. 20 cm min.vaty? Mám na mysli případnou kondenzaci v této izolaci pod OSB.
Děkuji předem za případné vysvětlení, poučení a rady.
Je to přesně tak, jakmile tu podmínku nesplníte, posune se teplota povrchu na teplotu, kdy již může docházet ke…
před rokem
Dodatečně díky za odpověď. Totiž, paradoxně mě to posunulo až v momentě, kdy jsem začal na Vaši odpověď psát svou…
před rokem
To nepomůže, stále musíte splnit podmínku 1/4
před rokem
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení