kam se přesune v zateplení střechy vlhkost?

Rubriky:

Reklama
Jiří Šimeček @jiri.simecek před více než rokem16.12.2022 17:05:14
kam se přesune v zateplení střechy vlhkost?

Dobrý den, máme starší dum, střecha lepenka. Původní zateplení podkroví směrem zvenku - IPA lepenka, dřevený záklop, vata 2x5 cm mezi krokve (ale nesedí přesně, různé drobné mezery), heraklit s polystyrenem 3 cm, omítka. Vzduchová mezera byla mezi vatou a prkenným záklopem. Udělala se nadkrokevní izolace 30 cm EPS. Současná skladba modifikovaný pás, podkladní lepenka, 30 cm EPS, a pak původní střecha (původní IPA lepenka jako parozábrana, prkenný záklop ....atd) . Mé dotazy nyní jsou:
a) zda je potřeba nějaká dodatečná parozábrana, když se změnila skladba nebo zda funkci parozábrany nebo parobrzdy muže nahradit heraklit s polystyrenem
b) zda má nějakou funkci původní vata 10 cm mezi krokvemi 15 cm volně ložená
c) zda heraklit a vatu sundat a dát vatu namíru mezi krokve, nová parozábrana a SDK. Přinese to nvýrazné zlepsení nebo nechat původní vatu a heraklit a brát vatu něci jako vata se vzduchovou mezerou, která také izoluje.
c) musí se parotěsné izolovat špaleta střešních oken?

Děkuji ta rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.