Zapojeni TC, kotle a dvou akumulacnich nadobDobrý den,
určitě se tu řešilo něco podobného, ale při hledání jsem nenašel to co přesně požaduji. Pokud to tu je a někdo mne navede budu vděčný a omlouvám se za duplicitu.
Mám TČ které bude připojené přes výměník na akumulační nádobu 250l. Výměník je z důvodu že nechci napouštět celý systém nezámrznou kapalinou jak kvůli ceně tak pro případ nutného vypuštění při úpravách, každý rok dělám proplach čistící chemií, vodou a nakonec napouštím do systému udržovací chemii (kámen, koroze..) Dále bude připojen kotel na dřevo.
U TČ nemá smysl natápět elektřinou velkou akumulační nádobu, takže natápí pouze 250l.
Při běhu na kotel požaduji aby se primárně natopila a.n. 250l a pak natápěla druhá a.n. 1000l (pokud nedojde k velkému poklesu teploty u první a.n. pak by se zase přeplo na ní a zpět) Ale při běhu na kotel je zase 250l málo. Když už je zatopeno tak nechci kotel škrtit ale uložit teplo do a.n.
Výstup z obou a.n. se přepíná na tu která je natopená.
Vše by měla řešit elektronika a el. přepínací ventily. Nakreslil jsem schémátko jak si to představuji a chtěl bych to konzultovat zda to není zbytečně složité, úplně špatně nebo jsem na něco zapomněl nebo nedomyslel...
děkuji
F.K.