Zapojeni TC, kotle a dvou akumulacnich nadob

Rubriky:

Reklama
FK František Kněžínek @frantisek.knezinek před více než rokem18.12.2022 03:48:23
Zapojeni TC, kotle a dvou akumulacnich nadob

Dobrý den,

určitě se tu řešilo něco podobného, ale při hledání jsem nenašel to co přesně požaduji. Pokud to tu je a někdo mne navede budu vděčný a omlouvám se za duplicitu.

Mám TČ které bude připojené přes výměník na akumulační nádobu 250l. Výměník je z důvodu že nechci napouštět celý systém nezámrznou kapalinou jak kvůli ceně tak pro případ nutného vypuštění při úpravách, každý rok dělám proplach čistící chemií, vodou a nakonec napouštím do systému udržovací chemii (kámen, koroze..) Dále bude připojen kotel na dřevo.
U TČ nemá smysl natápět elektřinou velkou akumulační nádobu, takže natápí pouze 250l.
Při běhu na kotel požaduji aby se primárně natopila a.n. 250l a pak natápěla druhá a.n. 1000l (pokud nedojde k velkému poklesu teploty u první a.n. pak by se zase přeplo na ní a zpět) Ale při běhu na kotel je zase 250l málo. Když už je zatopeno tak nechci kotel škrtit ale uložit teplo do a.n.
Výstup z obou a.n. se přepíná na tu která je natopená.
Vše by měla řešit elektronika a el. přepínací ventily. Nakreslil jsem schémátko jak si to představuji a chtěl bych to konzultovat zda to není zbytečně složité, úplně špatně nebo jsem na něco zapomněl nebo nedomyslel...

děkuji

F.K.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

53 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.