kondenz v rekuperačných rozvodoch

Reklama
PR Pavol Raček @wanidan před více než rokem18.12.2022 12:36:05
kondenz v rekuperačných rozvodoch

Máme dom v stave keď sú 3 mesiace nainštalované potrubia rekuperácie, ale jednotka ešte nie je nainštalovaná. Dom má zateplené steny, ale nie strop. Plastové flexi potrubie je vedené v strope nad sadrokartónom, uchytené o záklop z dosiek. Dole sa kúri na 20 stupňov, hore na povale je chladnejšie (keď bolo vonku 5st, bolo na povale 10st, keď mrzlo, neviem presne koľko) Obávam sa, či sa nemohol vytvoriť v poslednom období v potrubí kondenz a teda plesne.
Aký je váš názor? Nemám predstavu, aký musí byť teplotný rozdiel na vnútornej a vonkajšej strane potrubia, aby sa tvoril kondenz. Teoreticky je potrubie v teplej zóne, ale od studeného povala ho delia iba dosky aj so špárami.
Začal som riešiť kondenz teraz, lebo nastal problém na podstrešnej fólii, keď vyzrážaná voda teraz po mrazoch vyslovene stekala po podstrešnej fólii a na fasáde pod krokvami sa tvorili mokré mapy. Znížil som teplotu na vykurovaní, pokiaľ nezateplíme strop, ale tiež neviem, čo je lepšie pre to potrubie - keď sa kúri na 20 st, alebo napr. na 10.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.