Zateplení dvouplášťové střechy - kondenzace

Rubriky:

Reklama
PD Petr D @petan89 před více než rokem18.12.2022 18:13:43
Zateplení dvouplášťové střechy - kondenzace

Mám dvouplášťovou střechu s celoplošným prkenným záklopem, paropropustnou fólií Delta Maxx plus a plechovou krytinou (krytina KOB 1017). Z vnitřní strany je SDK, parotěsná fólie a 2x16 cm vaty. Teď bydlíme první zimu a všiml jsem si, že se na půdě nad kleštinami, kde končí tepelná izolace stráží voda, tak že je prkenný záklop mokrý. Viz první obrázek.

Nezateplená část střechy má nejspíš špatné větrání (není zde žádné samostatné přisávání pro tento prostor, jenom v hřebeni větrací mezera). Ze spodní části domu se asi přes nějaké nedokonalosti v parotěsné fólii dostává vlhkost do nezateplené části střechy.

Teď otázka jak z toho? Nabízí se dodatečné větrání (buď odstranit prkna a udělat díru do pojistné hydroizolace (to se mi nechce zvláště kvůli plechové střeše), větrací otvory ve štítech domu, nebo pro mě asi nejlepší varianta dodělání zateplení i v té horní části jako je zde na obrázku. Obrázek je z https://www.imaterialy.cz/rubriky/materi…

Lze takto izolaci dodatečně provést? Jde mi hlavně o parotěsnou fólii, která by nebyla až do hřebene, ale jenom ve "spodní části".

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.