Mám byt ve starém kamenném domě bez vodorovné izolace. Stěny jsou z opuky spárované hlínou. Provedl jsem vodorovnou izolaci silikátovou injektáži v úrovni 5 cm na podlahou dle návodu výrobce, Jedna místnost je podsklepená a u ní jsem při rekonstrukci na doporučení zvolil tepelnou izolaci PIR deskami o síle 2cm (víc nešlo kvůli vstupům) na betonové podlaze. PIR desky jsou daný do dřevěného roštu a přikrytý deskami Cetris. Podlaha je hurdisková konstrukce. Chtěl jsem podlahu zateplit ze strany sklepa, ale bylo mi řečeno, že dojde ke kondenzaci v podlaze a v důsledku k destrukci konstrukce podlahy. Když jdu do sklepa, je vidět v některých částech (venkovní rohy) kondenzaci vody na stropě. Lze provést tepelnou izolaci stropu ve sklepě, aniž by došlo k riziku degradace konstrukce stropu?
3 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení