zateplení podsklepené podlahy

Rubriky:

Reklama
JP Josef Pavlíček @josef.pavlicek904 před více než rokem19.12.2022 21:30:51
zateplení podsklepené podlahy

Mám byt ve starém kamenném domě bez vodorovné izolace. Stěny jsou z opuky spárované hlínou. Provedl jsem vodorovnou izolaci silikátovou injektáži v úrovni 5 cm na podlahou dle návodu výrobce, Jedna místnost je podsklepená a u ní jsem při rekonstrukci na doporučení zvolil tepelnou izolaci PIR deskami o síle 2cm (víc nešlo kvůli vstupům) na betonové podlaze. PIR desky jsou daný do dřevěného roštu a přikrytý deskami Cetris. Podlaha je hurdisková konstrukce. Chtěl jsem podlahu zateplit ze strany sklepa, ale bylo mi řečeno, že dojde ke kondenzaci v podlaze a v důsledku k destrukci konstrukce podlahy. Když jdu do sklepa, je vidět v některých částech (venkovní rohy) kondenzaci vody na stropě. Lze provést tepelnou izolaci stropu ve sklepě, aniž by došlo k riziku degradace konstrukce stropu?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.