Dobrý den, prosim o radu. Mám kotel Benekov c27. Před prvním letošním zátopem jsem přetmelila hořák. Uhlí v zadní části přepadávalo neshořelé. Než jsem se dostala k tomu, abych kotel vypnula a hořák přetmelila znovu, odešla obrazovka řídící jednotky. Na tu jsem čekala 4 týdny, než servisák našel čas na asi tak 10ti minutovou výměnu. Poradil mi jak na přetmelení hořáku -celou tubu kamnářského tmelu nanést a usadit, že na tom nic není. Tak jsem to tak udělala a teď se mi děje tohle (viz obrázky). Servisák mi i změnil podáváni paliva. Občas kotel jede i na 100% a teplota kotle je 61°C. Nastavení mám prodleva paliva 30%=128 sec, 100%=48 sec, ventilátor 30%=30%, 100%=70%. Přijde mi, že ten kotel snad jede nonstop. Je možné, že je horák moc vzadu a nepropadává tam uhlí? Děkuji za jakoukoliv radu. Hanka
Podle fotek 4cv a okolí - sice máte čidlo na trubce do radiátorů zaizolované, ale mezi mixem (krabice Regulus) a…
před rokem
Našla jsem fotky z ledna 2017, a zdá se že je takhle už od začátku...
před rokem
Asi vše v normálu jen ten reg. tahu je po čištění trubek asi nefunkční. Čelní strana reg. (klapka) musí být co…
před rokem
41 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení