junkers zsbr 28 3e23 - nereguluje otopnou vodu

Rubriky:

TK Tomáš k @tomas.k341 před rokem26.12.2022 19:29:53
junkers zsbr 28 3e23 - nereguluje otopnou vodu

Dobrý den, mám kondenzační kotel junkers zsbr 28 3e23 a je používán pouze na topení. Teplota vody je nastavena voličem na hodnotu mezi 5 až 6 a v posledních dnech jsem si několikrát všiml, že při sepnutí termostatem začne kotel standardně nahřívat, když ale teplota dosáhne cca. 67°C, kotel by dle mého měl začít regulovat a držet tuto teplotu otopné vody, dokud pokojový termostat nevypne. Namísto toho ale plamen zhasne, čerpadlo vodu stále honí čímž klesá teplota a plamen opět zapálí až při poklesu teploty vody na cca. 35°C. Kotel nehlásí žádnou chybu, tak jsem jej při tomto zjištění vypl a zase zapl a následně dle mého zase reguloval. Stalo se to ale již několikrát a nejenom že to při takovémto režimu špatně a dlouho vytápí na požadovanou teplotu v místnostech, navíc to má dle všeho i velký vliv na spotřebu. Dokázal by někdo prosím poradit, zda hledat nějakou hloupost např. v nastavení, nebo se jedná o nějaký větší problém a budu muset řešit přes servis? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.