Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, řeším problém v domě u tchyně. Má kotel dakon p18 Lux. Měla pokojovy termostat Reago, který z ničeho nic přestal spinat . Koupil jsem nový který funguje, ale nyní je problém s regulaci. Starý termostat byl schopny udržovat stálou nastavenou teplotu , ale za takovou cenu, že neustále cykloval kotel, prý byla voda na kotli stále okolo 40° samozřejmě podle venkovní teploty atd.. Ten nový se chová jinak. Příklad: v referenční místnosti nastavím teplotu na 20° + hystereze 0,2° termostat tedy sepne na 19,8° a vypne na 20,2° což je v pořádku. Kotel tedy nahreje vodu na cca 60° a pak vypne, nicméně setrvacnosti litinové radiátory dotopí mistnost až na 21° a kotel pak třeba 2,5 hodiny stoji než se teplota v místnosti dostane na spínací teplotu. Mezi tím se voda v kotli dostane na 20°. A takhle pořád dokola. Pro kotel je to asi lepší než cyklovat co 3 minuty, ale v místnostech vzniká jistý nekomfort protože ten +/- 1° je docela znát. Má to nějaké řešení? Děkuji.
Ano, má to řešení. a) Nastavit topný výkon kotle co nejníže. Se vsadím, že topí plným jmenovitým výkonem. b) Nebo…
před rokem
S tímto kotlem a způsobem zapojení není možné bez větších kompromisů pracovat. Smiřte se stím.
před rokem
Ano to vím, ale zajímá mě jak co je lepší v tuhle chvíli viz. Jak jsem psal v otázce :)
před rokem
42 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení