Možnosti regenerace kyslíku bez větrání

Rubriky:

Reklama
JP Jiří Petrželka @jiriii před více než rokem01.01.2023 18:11:49
Možnosti regenerace kyslíku bez větrání

Řeším otázku, jak dosáhnout toho, aby koncentrace CO2 v panelovém bytě během noci/spánku nepřesáhly 1000 ppm bez nutnosti každé 2 - 3 hodiny vstávat a důkladně větrat. Týká se to především období, kdy je inverze nebo znečištěný vzduch a hodnoty pm jsou vysoko. Částečným řešením je sice vyvětrat celý byt a nechat otevřené dveře do ostatních pokojů, ale to pouze prodlouží dobu cca na 3 - 4 hodiny, než začne být koncetrace CO2 nepříjemná. Proto bych se chtěl zeptat, zda existuje nějaký přístroj, který by dokázal fungovat podobně jako fotosyntetizující rostliny a dokázal by přeměňovat CO2 na O2. Hledal jsem na internetu a našel jsem pouze generátory kyslíku s maskou na ústa pro lidi s dýchacími problémy, ale pokud to správně chápu, tak tyto přístroje kyslík nevytváří, ale pouze koncentrují již existující kyslík v interiéru do vyšších koncentrací. Tak jak tak mi spánek s maskou na obličeji nepřipadne komfortní. Další možností, co mě napadá, je použití rostlin, které dokážou provádět fotosyntézu i za tmy. Je však reálné dosáhnout rychlosti přeměny CO2 na O2, která by odpovídala rychlosti spotřeby kyslíku člověkem? Za jakékoli náměty nebo rady budu rád.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.