Možnosti regenerace kyslíku bez větráníŘeším otázku, jak dosáhnout toho, aby koncentrace CO2 v panelovém bytě během noci/spánku nepřesáhly 1000 ppm bez nutnosti každé 2 - 3 hodiny vstávat a důkladně větrat. Týká se to především období, kdy je inverze nebo znečištěný vzduch a hodnoty pm jsou vysoko. Částečným řešením je sice vyvětrat celý byt a nechat otevřené dveře do ostatních pokojů, ale to pouze prodlouží dobu cca na 3 - 4 hodiny, než začne být koncetrace CO2 nepříjemná. Proto bych se chtěl zeptat, zda existuje nějaký přístroj, který by dokázal fungovat podobně jako fotosyntetizující rostliny a dokázal by přeměňovat CO2 na O2. Hledal jsem na internetu a našel jsem pouze generátory kyslíku s maskou na ústa pro lidi s dýchacími problémy, ale pokud to správně chápu, tak tyto přístroje kyslík nevytváří, ale pouze koncentrují již existující kyslík v interiéru do vyšších koncentrací. Tak jak tak mi spánek s maskou na obličeji nepřipadne komfortní. Další možností, co mě napadá, je použití rostlin, které dokážou provádět fotosyntézu i za tmy. Je však reálné dosáhnout rychlosti přeměny CO2 na O2, která by odpovídala rychlosti spotřeby kyslíku člověkem? Za jakékoli náměty nebo rady budu rád.