Vlhko u vstupních dveří

Rubriky:

Reklama
AO Aleš Onderka @ales.onderka před rokem03.01.2023 08:23:29
Vlhko u vstupních dveří

Dobrý den, v poslední době, nevím čím vzniká problém vlhkého fasádního lepidla na polystyrenu u vstupních dveří. Jedná se o starý dům, nicméně dobře zateplen. V tomto jediném místě vzniká problém, který, když je vnější vzdušná vlhkost vyšší, tak je i povrchová vlhkost vyšší. Už jsem rozhodil vstup, dlažbu, u místa jsem dal izolaci a nopovu fólii. Říkal jsem si, abych oddělil 100% dlažbu od dotyku k stěně. Prověřil jsem i dveře, ale podle mne to není tím, že by protahovaly, ale jistý si nejsem, mám vyptánu termokameru, jak se ochladí tak to zkusím. Dále, jsem udělal otvor, abych zjistil co zdivo pod tímto místem. To je absolutně suché. Teď si říkám, že v místě této vlhkosti je dole mezera, mezi základovým betonem a začátkem polystyrenu je 5 cm mezera, říkám si, že by vadilo, že se tento jen 3cm tlustý polystyren u špalety se ochlazuje ze zadu, spodkem a promrzá? Proto jen do určité výšky, kde je již lepidlo lepící a odděluje vzadu prostor. Nicméně, nevím, proč přitom, když je mlha, prší atp. je tento flek výraznější. Pomohlo by, či mám zkusit tuto díru zacelit, aby se tam vzduch nedostával? Děkuji za názory a rady. Aleš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.