Atmos dc18s špatná funkce směšovacího ventilu vrg131Dobrý den.
Jdu sem s prosbou o radu, popřípadě názor.
Mám asi 3 měsíce zapojený kotel ATMOS dc18s. Topenář mi zapojil kotel dle sebe a jelikož jsem o této problematice neveděl hlavu ani patu, neměl jsem s tím problém.
Zapojil pouze kotlový okruh s třícestným ventilem 50°C a čerpadlem v kotlovém okruhu.
Po postupném získávání info jsem dal jiný trojcestný ventil a do něj patronu na 65°C.
kotel hořel parádně, do 15-20 minut byl na 80°C a už šlo teplo do radiátorů.
Byl jsem vlastně plně spokojený, ale svědomí mi nedalo a nechal jsem ještě dodělat radiátorový okruh dle předepsaného zapojení (viz příloha).
Ale od te doby problém. Topím třeba hodinu a do radiátorů jde cca 35 - 40 °C, přitom kotel je natopený na nějakých 85°C a odstavený kvůli provoznímu termostatu...čeká na ochlazení teploty.
Jako by voda nešla z kotle ven. Je mi jasné, že díky směšovacímu ventilu půjde do radiátorů voda dle nastavení na něm, ale ten nástup je děsně pomalý.
v původním nastavení byl celý systém za hodinu prohřáty ták, že všechny radiátory sálaly a na zpátečce bylo cca 50°C.
Ted po zapojení radiátorového okruhu je teplota stále nízká a v baráku není skoro znát, že se topí.
Směšovací ventil jsem zkoušel samozřejmě různě přenastavovat, ale pokud ho úplně nezavřu a nepustím teplou vlastně na přímo, tak problém setrvává.
Pokud nechám směšovací ventil zavřený a odpojím čerpadlo v radiátorovém okruhu od elektřiny, vše zase chodí jako dřív.
Nenapadá někoho kde by mohl být zakopaný pes ? Předem děkuji.
PS: díky boji s místem je bohužel vzhled zapojení takový jaký je.....
Pavel