Lustry (limit příkonu a dosvit)

Rubriky:

Reklama
MP Michal Pleticha @michal.pleticha před více než rokem08.01.2023 22:27:48
Lustry (limit příkonu a dosvit)

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu ohledně parametrů lustru. Jde mi o bodový lustr, který je určen pro LED žárovky E14 (6 kusů žárovek) a tento lustr má maximální příkon na soket žárovky jen 4 w. Když koupím do tohoto soketu žárovku se spotřebou 5 w bude to problém? Předpokládám, že ano. Na druhou stranu by tento limit měl být kvůli vyzařovanému teplu žárovkou (pokud jsem se to dočetl správně) a s tím by u LED E14 žárovek zas takový problém výt nemusel.

Dále bych chtěl poprosit o informaci ohledně dosvitu led žárovek. Tato informace téměř nikde není a když jsem hledal, tak jsem nalezl jen informaci, že dosvit se snižuje s každým metrem vzdálenosti 4x. Tedy že 1500 lumenů na vzdálenost 2 m je jen 375 lumenů a že na vzdálenost 3 m je to již jen 166 lumenů. Nevím, zda je toto pravda, ale celkem mě to překvapilo. Navíc nevím jakou roli v tom pak hraje výkonnost jedné žárovky vs. více žárovek. Například zda lustr s 1x 1500 lumenů žárovkou má jiný dosvit než lustr s 6x 250 lumenů žárovkou. Zda je například na podlaze větší šero s 6x 250 lumenů než s 1x 1500 lumenů.

Velice děkuji za jakoukoliv radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.