Odpojení akunádrže - proč systém nefunguje?

Rubriky:

Reklama
PB Petr Benetka @petr.benetka před více než rokem11.01.2023 18:38:29
Odpojení akunádrže - proč systém nefunguje?

Dobrý den!
Potřebuji teď na nějakou dobu vyřadit akunádrž a systém provozovat bez ní a bez regulace. Akunádrž jsem zavřel, třícestný ventil (servo) nastavil na trvale otevřeno do baráku a systémové i kotlové čerpadlo připojil natvrdo a pustil na maximum. - Topení se začalo chovat divně. Horká kotlová voda sice proudí přímo do domu, ale systém je neuvěřitelně "líný". Čerpadla jdou (jakoby) proti velkému odporu a mají problém vodu protlačit do koncových radiátorů. Když "servo" otevřu napůl - aby přes něj částečně proudila zpátečka z domu, tak se čerpadlo rozběhne, voda doteče na konec, ale zase pak není dost teplá... Mám dvě teorie proč se to děje: 1) Termostatický ventil hlídající zpátečku ke kotli nepustí dostatečné množství studené vody (protože by neudržel teplotu zpátečky), aby přes dům byl dostatečný průtok. 2) Kotlové a domovní čepadlo mezi sebou mají nějaký špatný hydraulický vztah a vzájemně si překážejí... - S připojenou akunádrží systém fungoval bez problémů. Dokonce kdysi fungoval bez problémů i bez ní, ale to byl jinak zapojen - přes čtyřcestný ventil... Kde je problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.