Hlasitý rezonující zvuk z plynového kotle objevující se při dohřívání.

Rubriky:

Reklama
JZ Jakub Zatloukal @jakub-zatloukal před více než rokem11.01.2023 22:49:28
Hlasitý rezonující zvuk z plynového kotle objevující se při dohřívání.

Zdravím. U našeho kotle Junkers se občas stane (dva týdny třeba obden a pak dlouho nic), že při zahájení dohřívání vody v topení začne vydávat zvuk, který je ve videu

https://www.youtube.com/shorts/m6tD7hLxu…

Není způsoben rezonováním krytů. Když při něm pustím teplou vodu, tak někdy okamžitě zmizí. Pokud ale nezmizí, tak kotel hicuje na plný výkon, ale voda z teplého kohoutu teče stále studená i po několika desítkách sekund. Na jiné funkce kotle to ale nemá vliv a pokud se tento zvuk neozývá, kotel funguje zcela normálně. Ptal jsem se revizáka, který dělal revizi, ten z hlavy nevěděl (problém totiž nejde nijak replikovat, jeho výskyt je zcela random a jediné co o něm vím je, že když se objeví tak při zapnutí dohřívání). Ptal jsem se ještě dalšího technika, který se na to přišel podívat a pouštěl mu výše zmíněné video. Ten nejdřív taky nevěděl, pak ale po prohmatání trubek usoudil, že by to mohl být zanesený trojcestný ventil nebo filtr. Vzhledem k tomu, že revizák se filtru ani nedotkl, je možné, že ho více než rok nikdo nečistil. Proto než na to někoho dalšího zavolám, chci se zeptat, jestli se někdo nesetkal s podobným problémem a tudíž může potvrdit nebo vyvrátit řečenou hypotézu? (Nejsem vůbec řemeslník tohoto druhu, čili mějte prosím trpělivost se mnou, protože mnoho věcí z tohoto oboru asi nebudu vědět).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.