Podlahové topení v rámci rekonstrukce, botřeba tenkého řešení

Rubriky:

Reklama
JV Jan Vaniš @jan.vanis před více než rokem14.01.2023 15:26:49
Podlahové topení v rámci rekonstrukce, botřeba tenkého řešení

Dobrý den,

letos v létě mi budou montovat čerpadlo země voda. Mám tu radiátory (které jsou nevhodné, poddimenzované a mám nedostatečný objem vody v otopném systému). Aktuálně hledám cestu jak to co nejlépe vyřešit.

První varianta byla výměna radiátorů za výkonnější. To by byla jednoduchá a levnější cesta. Druhá varianta je podlahové topení. Velmi mě to láká. Hlavní důvod je výrazně nižší teplota otopné vody (daleko vyšší účinnost čerpadla > vysoká úspora elektřiny). Obávám se ale toho, že realizace bude velmi náročná, až nemožná.

Celková obytná plocha je 63m2. Plocha pro podlahové topení je 58m2 (po odečtení plochy špajzu).

Aktuální skladba podlahy je beton, na tom jakási dřevovláknitá deska cca 2cm a na ní lino (v kuchyni dlažba). Žádná izolace. Pod stropem je suterén.

Největší problém vidím ve dveřích. Výška od čisté podlahy je aktuálně 196.5 cm, takže tam není moc prostor pro zvýšení. Už nyní mám od hlavy k futru rezervu jen cca 3 cm.

Prý se to dělá i tak, že se do stávajícího betonu vyfrézují drážky pro potrubí. To vypadá nadějně, akorát mě trápí že budu vytápět i beton směrem dolu. Pod podlahou je suterén (sklep). Napadlo mě, dát do vyfrézovaných drážek třeba 2cm polystyrenu a na to potrubí.

Kdyby nebyl problém s výškou futer dveří tak podle toho co jsem zatím nastudoval by bylo standartní řešení dát na beton 10cm polystyren, na to fólii, nebo systémovou desku, hadici podlahového topení, na to anhydryd nebo beton a na to podlaha.

V případě zájmu mohu poslat fotky či další informace.

Děkuji za váš čas,

Jan Vaniš
tel 602242146

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

47 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.