Dobrý den,
naše SVJ (11 bytů) má 300 l bojler na ohřev vody (plynový kotel). Momentálně je to nastaveno tak, že bojler ohřívá vodu od 6:00 do 22:00 hod. Běžně se stává, že po půlnoci už neteče teplá voda, někdy i dříve. TUV se vyčerpá. Má smysl bojler na noc vypínat? Ráno musí ohřát celý zásobník. Není lepší, když v noci občas sepne a dohřeje se. Zajímalo by mě, co je ekonomičtější. Ušetří se tím vypínáním na noc vůbec něco?
Díky za reakce.
Pro ty ojedinělé případy, které v době od 22::0 do 6:00 budou potřebovat TUV je to podle mne přijatelné řešení, že…
před 7 dny
Nebo by jeste bylo reseni instalovat vlastni nadrz izolovanou (bojler), kde si budete teplou vodu drzet a napoustet ji…
před 7 dny
Ale já čekat nemůžu. Odtekla by mi všechna vlažná (jestli nějaká v bojleru ještě je) a pak poteče už jen studená. To…
před 7 dny
52 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení