Dobrý den,
naše SVJ (11 bytů) má 300 l bojler na ohřev vody (plynový kotel). Momentálně je to nastaveno tak, že bojler ohřívá vodu od 6:00 do 22:00 hod. Běžně se stává, že po půlnoci už neteče teplá voda, někdy i dříve. TUV se vyčerpá. Má smysl bojler na noc vypínat? Ráno musí ohřát celý zásobník. Není lepší, když v noci občas sepne a dohřeje se. Zajímalo by mě, co je ekonomičtější. Ušetří se tím vypínáním na noc vůbec něco?
Díky za reakce.
Pro ty ojedinělé případy, které v době od 22::0 do 6:00 budou potřebovat TUV je to podle mne přijatelné řešení, že…
před více než rokem
Nebo by jeste bylo reseni instalovat vlastni nadrz izolovanou (bojler), kde si budete teplou vodu drzet a napoustet ji…
před více než rokem
Ale já čekat nemůžu. Odtekla by mi všechna vlažná (jestli nějaká v bojleru ještě je) a pak poteče už jen studená. To…
před více než rokem
52 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení