TZB-info - Bytová stanice LOGOtherm…
Bytová stanice LOGOtherm standard 44 kW je určena k přípravě teplé vody a regulaci vytápění pro jednu bytovou či nebytovou jednotku. Plochá konstrukce bytové stanice minimalizuje nároky na prostor.
Dobrý den,
nastěhoval jsem se do novostavby, kde developer umístil bytovou stanice LOGOtherm standard 44 kW, 55 kW. Používá se na ohřev vody a vytápění. Jedná se o 3kk, topení je umístěno v pokoji, ložnici, obýváku/kuchyni a v koupelně (topný žebřík). Vše je jako jeden okruh, každé topné těleso je osazeno termohlavicí a jediný termostat je umístěn v obýváku/kuchyni. Dotaz zní, je OK nastavit termostat například na 24 stupňů, ale zároveň přiškrtit termohlavicí v obýváku/kuchyni na cca 22-23 stupňů a tedy nikdy nedostáhne teplota na termostatu 24 stupňů? Je to z toho důvodu, že tím pádem je možné kdykoliv například v koupelně topit, protože do systému bytová stanice pořád tlačí teplou vodu. Je to ok po stránce ekonomické (nějaké minimální ztráty tam asi budou?) a po stránce technické, že například otopný systém tohle dlouhodobě nepoškozuje?
https://voda.tzb-info.cz/114182-bytova-stanice-logotherm-standard-44-kw Nevím jestli je termostat v kuchyni to…
Ono je to s tou regulací trochu složtější. Ale něco vysvětlím. Zrovna ten příklad s hysterezí na 30°C mne nepřipadá…
Dobrý den, dovolím si odpověď za výrobce bytové stanice. Tento typ stanice nemá ekvitermní regulaci. Regulace teploty…
Super, děkuji za odpověď.
před více než rokem
Dobrý den, dovolím si odpověď za výrobce bytové stanice. Tento typ stanice nemá ekvitermní regulaci. Regulace teploty…
před více než rokem
Ono je to s tou regulací trochu složtější. Ale něco vysvětlím. Zrovna ten příklad s hysterezí na 30°C mne nepřipadá…
před více než rokem
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení