Bytová stanice LOGOtherm - vytápění

Rubriky:

Reklama
PF Petr Freiberg @petr.freiberg před více než rokem18.01.2023 10:01:23
Bytová stanice LOGOtherm - vytápění

Dobrý den,
nastěhoval jsem se do novostavby, kde developer umístil bytovou stanice LOGOtherm standard 44 kW, 55 kW. Používá se na ohřev vody a vytápění. Jedná se o 3kk, topení je umístěno v pokoji, ložnici, obýváku/kuchyni a v koupelně (topný žebřík). Vše je jako jeden okruh, každé topné těleso je osazeno termohlavicí a jediný termostat je umístěn v obýváku/kuchyni. Dotaz zní, je OK nastavit termostat například na 24 stupňů, ale zároveň přiškrtit termohlavicí v obýváku/kuchyni na cca 22-23 stupňů a tedy nikdy nedostáhne teplota na termostatu 24 stupňů? Je to z toho důvodu, že tím pádem je možné kdykoliv například v koupelně topit, protože do systému bytová stanice pořád tlačí teplou vodu. Je to ok po stránce ekonomické (nějaké minimální ztráty tam asi budou?) a po stránce technické, že například otopný systém tohle dlouhodobě nepoškozuje?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.