TZB-info - Výpočet denostupňů
Denostupňová metoda je jedním z postupů, které slouží pro návrh, vyhodnocování a porovnávání zdrojů a spotřebičů tepla. Základem metody je znalost průběhů venkovních teplot z meteorologických dat.…
Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat, zda by někdo nevěděl, jak stanovit (vypočítat) spotřebu elektrické energie pro TČ po měsících (leden, únor, ...) pokud znám tepelnou ztrátu objektu nebo mě neodkázal na odbornou literaturu. Nejde mi úplně o detailní hodnotu, spíš orientační.
(Vím, že měřením by stanovení bylo nejpřesnější, ale jde mi o výpočet).
S pozdravem
Váš dotaz má stejnou hodnotu,jako byste chtěl vědět po Honcové počasí zítra večer. V letošním lednu bylo potřeba…
před více než rokem
Muzete porovnat udaje z elektromeru a udaje, ktere udava cerpadlo? Lisi se? A pokud ano, tak jak moc? Dekuji
před více než rokem
Podružný elektroměr a mám to přesně . Osobně ho dávám na kontrolu ke každé instalaci.
před více než rokem
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení