Kombinace kovovych materialu na vstupu do zasobniku TUV

Rubriky:

Reklama
RK Roman Kosa @roman.kosa před více než rokem19.01.2023 14:58:07
Kombinace kovovych materialu na vstupu do zasobniku TUV

Zdravim, mam trochu pochybnosti o kombinaci pouzitych kovovych materialu (fitinky, ventil, hadice) na vstupu studene pitne vody do zasobniku TUV tak, jak to navrhuje muj topenar. Zasobnik Drazice OKC 300 NTR/HP ma vstupni 1'' sroubeni zelezne, vnitrek nadoby smalt, horcikova anoda s uzemnenim na ochrany vodic (PE). Nasledovat ma 30cm dlouhy nerezovy vlnovec (AISI 304) na dopojeni, mosazna redukce na 3/4'', mosazny T-kus s odbockou k expanzni nadrzi (Reflex Refix DD) s prutocnou armaturou Flowjet, dale pak pojistny ventil se zpetnou klapkou (poniklovana mosaz), kratky nerez vlnovec (AISI 304) a kohout z poniklovane mosazi z odbocky ve stavajicim plastovem rozvodu.

Mam za to, ze kombinace nerez/mosaz na vstupu do bojleru neni vhodna, protoze muze pusobit elektrochemickou korozi bojleru. Topenar tvrdi, ze to riziko nehrozi, pokud bude vsechno ukostreno stejnym ochrannym vodicem, jako anoda v bojleru. Jsou me obavy o snizenou zivotnost bojleru zbytecne?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.