Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
měla bych dva dotazy, snad mi tu někdo poradí.
1. Netěsnost vchodových dveří.
Máme novostavbu z porfixu, zateplení 20 cm polystyrenem, vchodové dveře jsou hliníkové a právě tuto zimu jsme zjistili, že mezi křidlem dveří (v části pantů) a rámem dveři profukuje, je to cítit při přiložení ruky a když byly velmi nízké teploty (- 17) byl rám dveří dokonce orosen. Tato netěsnost je ve středové části dveří (křídla), jako by dveře (křídlo) o cca 3 mm vystupovalo oproti rámu, v horní i spodní části pak křídlo dveří takto nevystupuje ani zde neprofukuje. Dveře jsou orientovány na západ a přes léto byly dost namáhané sluncem.
Má někdo zkušenost, zda se jedná o výrobní vadu, či mohlo dojít k poškození během stavby a jak toto řešit?
2. Máme rohové hliníkové okno s trojsklem, podlahové teplovodní vytápění - vytápění - hadi se dávali u oken více nahusto aby nedošlo k rosení okna, ale foto bohužel nemám. Na soklu je 14 cm extrudovaný polystyrén. Při nízkých mrazech (-17 C) došlo k orosení rámu okna (v rohu, od spodu zhruba do půli okna), vnitřní teplota byla tehdy 22-23 st. vlhkost cca 52 %.
Nevím zda pomůže tato informace: když bylo venku -5 st, vnitřní teplota 22 st., vlhkost 50 % měřila jsem rám okna ve spodní části infračerveným teploměrem a naměrila jsem 14 st..
Je špatný rám okna, nebo malé proudění vzduchu okolo oken?
Snad jsem to napsala srozumitelně. V příloze přikládám foto. První foto je rohové okno, druhé vchodové dveře.
Děkuji.
Sloupky oken https://www.vorlicek-okna.cz/cs/ke-stazeni Rámy oken a dveří…
před více než rokem
Rohové okno je tvořeno: Sloupek: HS T profil 68 mm, na tento sloupek navazuje z jedné strany: Profil: HS_Slim, Rám:…
před více než rokem
Problém může být v tom, že hliník má tepelnou vodivost 200 a plast 0,2, takže rozdíl 200/0,2 je rovnou 1000 x lepší.…
před více než rokem
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení