Netěsnost vchodových dveří a rosení rámu rohového okna

Rubriky:

Reklama
HK Hana Kurková @hana.kurkova před více než rokem23.01.2023 14:12:17
Netěsnost vchodových dveří a rosení rámu rohového okna

Dobrý den,

měla bych dva dotazy, snad mi tu někdo poradí.

1. Netěsnost vchodových dveří.
Máme novostavbu z porfixu, zateplení 20 cm polystyrenem, vchodové dveře jsou hliníkové a právě tuto zimu jsme zjistili, že mezi křidlem dveří (v části pantů) a rámem dveři profukuje, je to cítit při přiložení ruky a když byly velmi nízké teploty (- 17) byl rám dveří dokonce orosen. Tato netěsnost je ve středové části dveří (křídla), jako by dveře (křídlo) o cca 3 mm vystupovalo oproti rámu, v horní i spodní části pak křídlo dveří takto nevystupuje ani zde neprofukuje. Dveře jsou orientovány na západ a přes léto byly dost namáhané sluncem.
Má někdo zkušenost, zda se jedná o výrobní vadu, či mohlo dojít k poškození během stavby a jak toto řešit?

2. Máme rohové hliníkové okno s trojsklem, podlahové teplovodní vytápění - vytápění - hadi se dávali u oken více nahusto aby nedošlo k rosení okna, ale foto bohužel nemám. Na soklu je 14 cm extrudovaný polystyrén. Při nízkých mrazech (-17 C) došlo k orosení rámu okna (v rohu, od spodu zhruba do půli okna), vnitřní teplota byla tehdy 22-23 st. vlhkost cca 52 %.
Nevím zda pomůže tato informace: když bylo venku -5 st, vnitřní teplota 22 st., vlhkost 50 % měřila jsem rám okna ve spodní části infračerveným teploměrem a naměrila jsem 14 st..
Je špatný rám okna, nebo malé proudění vzduchu okolo oken?
Snad jsem to napsala srozumitelně. V příloze přikládám foto. První foto je rohové okno, druhé vchodové dveře.

Děkuji.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.